She is ....

Okay now aku rajin nak menulis.
dan aku nak menulis tentang diaa...diaaa tu siapaaaaa???
hehehehe...ni haaaa budak sebelah partition akuuu...yang selalu dok kacau aku....
*aku pun selalu kacau dia....hehehehe...

dia adalah Syiqahhhh!!!!! hehehe..ataupun nama penuh nya Rasyiqah Adlina...nak singkat lagiii si Cyie ni haaa...nak lagi singkat??? erkkk biarlah aku je yg tahu..hahahahaha....
 
 "Friend:One who listens,doesn't jugde and somehow makes everything alright."


hehehe..ceria ke tidokk???hahahahaha...
apa yang aku nak story pasal dia ni eh??
okayyy dia ni asal dari Perakk..Sg Siput...kampung aku tu tapi bukan kat SS tapi kat Gerik..
*nak jugak bagitahu..hehehe...

Dan dia ni anak bongsu...Untunglah jadi anak lastt...orang kata manja...
hihih manje ke tidokk budak ni..???
hohoho..tak nak cakap...lalalalalala....

masa sem 1 dulu takde lah rapat sangat dgn budak ni...rasa malas nak tegur je...
tapi naik sem 2 entah lah mcm mana jadi rapat pulok dengan budak ni..hahaha..takpe semua tu ketentuan Allah kan..hahaha poyo je jawapannya...

hmmmm...dulu aku ingat dia ni sombongg budaknyaa...rupanya tidokkk...tak de lahhh..dia ni friendly...
hahahaha....kitorang ada persamaan...
Ayah kitorang bekas ATM dan sekarang pembeli getah..sama kan??
hahahaha...
Mak kitorang surirumah je...kadang kadang tolong ayah kami...tu jeeee...hihihihi...

ada lagi persamaan nya tapi ni vice versa sikit...
Mak aku pakai phone maju laaa..ada whatsapp bagai...haaa itu sama dgn Ayah Syiqah...
Ayah aku pulak sama dengan Mak Syiqah...asal ada phone utk call sudahhh...cukuplahh...hahahaha
bila bercerita pasal ni mesti akan tergelak gelak....Heeeee...


kalau ada apa apa masalah kitorang selalu lah bercerita...hahaha...dan nak nak lagi lawak bila masalah tu sama...adoiii...apa ni...tiru..haahahahha...
dah orang yg selalu tido lambat kami berdua lah..hahaha...
bangun pun kadang kadang kami lah yg lambat..hahahaha...

kekadang dia ni sangat melawakkan..tapi lawak dia tuh bagus sebab buat orang happy..thanks Syiqah...
ehehehehe...apapun aku bersyukur dikurniakan kawan seperti dia ni...
harap harap persahabatan kita kekal sampai bila bila..Aminnnn :))

kita doakan kamu berjaya menjadi seorang Veterinar yang berjaya suatu hari nanti..Amin...
boleh lah kita bawak Lu'lu jumpa kamu nanti..hehehehe...
doakan kita dapat jadi Dr.Farahilya eh...doktor Maths..hihihihihi
in shaa Allah..

okaylah...stop menulis sampai sini saja...love you! bye...~~~



"There are nothing better than a friend,unless it is a friend with chocolate."


Mesti dapat !!! Hihi

Uishhhh hari ni penat pergi ikut mak ayah beli barang barang dapur..over kan nak penat penat..
hahaha apa apa jelaa...
tetiba rasa nak menulis sekarang ni..
dan rasa nak tulis pasal something yang aku nak dan mesti dapat tahun ni..
yeahhhh..apakah dia???

tadaaaaaa...inilah dia....
Samsung Galaxy Note 3...
hihihi...actually before model ni keluar aku sebenarnya nak Note 2 tapi dah alang alang kumpul duit tu baik ambil yang latest kan? kakak aku lah yg suggest sebenarnya..so bila aku fikir fikir betul jugak kan..beza harga dorang ni berapa je pun..tak jauh sangat...hihihihi...
kakak aku kata apa,Note 2? old school lah...hahahahaha..okayy apa apa jelaa...


erm sekarang ni kiranya aku tengah kumpul duit lah ni...
Alhamdulillah tak lama lagi boleh lah dapat beli Note 3 ni..
lagipun kalau beli sekarang harga dia still mahal kan...biasalah baru keluarkan...
sementara aku mengumpul duit ni,boleh lah tunggu harga dia turun...hihihihihihi...

apa pun doakan aku dapat beli Note 3 ni eh...kalau boleh before masuk degree aku nak make sure aku dah beli..
sebab degree nanti macam macam nak kena buat..dan aku rasa benda ni berguna untuk aku...
hehehehehe...


rasa dah takde apa nak tulis...okaylahh..byeee...

Sem 3 akan datang.

Tahu tak apa maknanya gambar kat atas ni? Haaaaa...
Itu maknanya sem 3 akan datang tak lama lagi..hahaha..minggu depan je punn dah masuk sem 3..
cuti sem pun seminggu je..sobsobsob..eh bersyukurlah..
Alhamdulillah...hehehe

okay so sem 3 ni adalah sem yang terakhir utk kami semua students Asper.
Lepas tu cuti lah beberapa bulan sebelum masuk degree..Yahooo...eh jangan nak happy sangat lah kan..
degree lagi mencabar...hohoho..

mula mula cuti tu aku dah buat timetable utk sem 3..yelaa mudah sikit nak refer kan...
hehehehe...
ini lah dia timetable sem 3...tadaaaaa...

punyalah happy nak masuk sem 3..colorful kauu timetablenya...
hihihihi...apa pun aku mengharapkan sem 3 ni lebih baik dari dua sem yg lepas...
in shaa Allah..
kepada semua students Asper,sem inilah kita kena usaha lebih..yeahhh!!! fighting!!!!

wahai classmates ku sekalian,berjumpalah kita minggu depan yer....hehehe


bye!

Rahsia sebenar Coke didedahkan setelah 125 tahun?

Assalamualaikum.. selamat malam semua..
Ada sesiapa yg masih belum tidur ke?
Jom baca tentang apa yang aku nak post kan ni..

Pernah minum Coke? Tahu tak coke tu apa?
Ingredient dia tahu apa? Ke tahu minum je? 
 hehehe saiko lebihh..



actually aku nak share sikitlah pasal apa yg aku baca..
Tadi online facebook sekejap..lepas tu nampak kawan share something..
share tentang ramuan Coke yg sebenarnya..
bayangkan lepas 125 tahun baru tahu ramuan yg sebenarnya..
tengok ni..


seriously?? haaa percaya atau tak sebenarnya coke tu ada sedikit campuran alcohol..
kita sebagai umat Islam kan dilarang minum air yg ada alcohol ni..

 
itu yang di share oleh Abang Sham.
So sama sama lah kita fikirkan..still nak minum lagi ke bila dah tahu ramuan yg sebenarnya?
renung renung kan dan selamat beramal..hihihi
sama samalah kita kongsi dengan saudara saudara kita yang lain..

bye !

Finally, last semester. Hihi

Assalamualaikum dan selamat malam bloggers !!!
hihihi...rasa dah lama giler tak menulis dalam blog ni..last tulis tahun lepas bulan 9 tu pun masa habis sem 1.
ni pun aku tulis semula masa dah habis sem 2.
hahaha entah lepas ni tulis masa dah habis asasi kot..kekeke..



Alhamdulillah final exam baru je habis jumaat lepas..wahhhh bahagia rasanya..yelaa mana tak nya, boleh lah rehat rehat kan minda ni...ececehhh..ajet ajet yer..
so sekarang aku tengah cuti seminggu dan duduklah terperap kat rumah ni..ibarat puteri lilin..hihihi
lagipun nak pergi mana kan,bukan ada geng pun nak hangout..aku je yg tengah cuti di saat orang lain sedang berjuang..cehhh ayat..hahahaha...


rasa cepat sangat sem 2 ni berlalu..pejam celik pejam celik dah habis sem ni rupanya..
minggu depan masuk sem baru dah yakni dalam erti kata yang lain sem yg terakhir untuk asasii !!!
lepas tu cuti beberapa bulan dan masuk degree.. Ya Allah cepatnya masa berlalu kan..
dan sem 2 ni banyak kenangan yg terukir ceh waahhhhh... propa lebih!
yelaa mana tak nya, aku kena jadi penolong ketua kuliah dan baru aku rasa mcm mana Mama a.k.a Syadia rasa masa sem 1 dulu.. kena call lecturer lah, kena pergi sana sini cari bilik kuliah...haishhhh yg paling banyak nya calling calling lecturer lah..sebab nak confirmkan kelas ada ke tidokkk... tu jeee!!!
apa pun aku ikhlas buat semua tu..itu adalah pengalaman buat aku untuk dijadikan panduan masa hadapan..
kannnnnn...hihihihi

so aku harap cuti yg agak panjang ni, hahaha akan berlalu dengan slow nya sebab aku nak enjoy dulu.. tak mau belajar lagi lahh...sabar lah dulu...hihihi
so happy holidays Asperian..take care and see you in next sem next week..kikikikiki...


bye bye.