Rahsia sebenar Coke didedahkan setelah 125 tahun?

Assalamualaikum.. selamat malam semua..
Ada sesiapa yg masih belum tidur ke?
Jom baca tentang apa yang aku nak post kan ni..

Pernah minum Coke? Tahu tak coke tu apa?
Ingredient dia tahu apa? Ke tahu minum je? 
 hehehe saiko lebihh..



actually aku nak share sikitlah pasal apa yg aku baca..
Tadi online facebook sekejap..lepas tu nampak kawan share something..
share tentang ramuan Coke yg sebenarnya..
bayangkan lepas 125 tahun baru tahu ramuan yg sebenarnya..
tengok ni..


seriously?? haaa percaya atau tak sebenarnya coke tu ada sedikit campuran alcohol..
kita sebagai umat Islam kan dilarang minum air yg ada alcohol ni..

 
itu yang di share oleh Abang Sham.
So sama sama lah kita fikirkan..still nak minum lagi ke bila dah tahu ramuan yg sebenarnya?
renung renung kan dan selamat beramal..hihihi
sama samalah kita kongsi dengan saudara saudara kita yang lain..

bye !

No comments: