How to score Addmaths.

Assalamualaikum dan Hai semua.
Hurm,maya buat entri ini ada sebabnya tau.Ada yang request suruh maya share tips macam mana nak score Addmaths.Hehehe..Addmaths is my favourite subject 
Dan ada juga yang tanya maya pernah tak failed Addmaths,dan Alhamdulillah selama 2 tahun belajar subjek ini tak pernah lah failed.Syukur kepada Allah. (bukan nak bangga atau riak ye)

Sebenarnya bagi maya addmaths ni kira subjek yang senanglah berbanding kimia,fizik dan biologi.Sebab apa maya cakap macam tu sebab addmaths ni kira-kira je.
Apa yang penting kena ingat formula dan tahu jalan kerjanya.Dan sebenarnya formula tak perlu hafal banyak sebab kalau dalam question paper kan dah ada.Hehehe.

For me,jangan anggap yang addmaths ni susah.Set on your mind that Addmaths is easy!
InsyaAllah korang boleh buat.Kawan-kawan maya dulu pun ramai jugak yang failed tetapi apabila dorang berusaha dengan bersungguh-sungguh dorang lulus jugak akhirnya.
Orang kata jadikan sebuah kegagalan itu sebagai semangat dan dorongan.Ingat ni!

Perkara yang anda perlu lakukan untuk score Addmaths.
  • Ingat formula
  • Fokus semasa guru mengajar
  • Fahamkan jalan kerja sesuatu soalan itu
  • Selalu buat latihan
  • Buat simple formula dalam sticky note
  • Jadikan Addmaths sebuah subjek favourite
  • Ingat SPM dan ingat masa depan

ini apa yang maya boleh share dengan korang.kalau ada sesuatu kekurangan harap dimaafkan ye.
got to go.bye!

"I'm not a good role.Seriously.Just keep on your style.InsyaAllah you get what you want."
Doakan maya dapat 9A+ SPM 2012.



1 comment:

Nur Madihah said...

wow, thanks.. saya ni walupun suka addmath, tetap failed.. kesian saya.. -,-