Tutorial 9 : Wishlist



Assalamualaikum . macam mana nak buat wishlist ?
senang je.meh aku tunjukkan.

jom kita start.

1. Dashboard > Layout > Add gadget > HTML/Javascript

2. copy kod kat bawah ni dan paste kan dalam ruangan tersebut.

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="wish korang" checked />wish korang <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="wish korang" checked />wish korang <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="wish korang" checked />wish korang <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="wish korang" disabled />wish korang <br />
</form>

3. Dan Checked utk wish yg tercapai dan kalau belum tercapai tukar kepada Disabled.

4. Merah tu pulak tukar kepada apa yang korang nak.

5. Save dan siap!

gud luck . bye !


No comments: