Tutorial 6 : Centerkan header




Assalamualaikum semua. sempat lagi kan nak buat tuto ni.
okay macam mana nak centerkan header?
kalau centerkan baru nampak cantik kan ??

okay jom kita start .

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget

2. Korang tekan F3 dan search kod ni :

#outer-wrapper {

3. Pastu bawah kod yg korang cari tu ada kod ni kan,

background:#FFFFFF;
width: 1000px;

4. Maknanya outer-wrapper {   tu 1000px kan???

5. Belum siap lagi lah, tunggu...korang search pulak kod ni ,

#header-wrapper {

6. Korang pastikan width dekat outer-wrapper tu sama dgn kat header. dan kalau dah sama means korang punya header dah center lah..

7. Kalau tak de error klik je save !

selamat mencuba okay!
bye !

credit to : kak Lyssa.

No comments: