Tutorial 4 : Buang Shadow Keliling Blog





Assalamualaikum ! kali ni aku nak ajar macam mana nak buang shadow keliling blog korang tu.
nampak tak berapa nak cantik kan kalau ada shadow tu??
bagi aku tak cantiklah tapi aku tak tahu lah kalau korang suka.hehehe.

okay jom kita mulakan.

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget.

2. Then korang tekan F3 dan korang search kod ni :

/* Content

3. Dan kalau korang tak jumpa kod tu, cuba korang cari kod ni pulak :

.content-outer {

4. kalau dah jumpa korang akan jumpa kod yang seakan-akan ini :

.content-outer {
  -moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);
  -webkit-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.webkit) rgba(0, 0, 0, .15);
  -goog-ms-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.ie) #333333;
  box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);

5. Korang delete kod dibawah  .content-outer {   bermula dari  -moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);  sehingga ke box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15); .

6. Okay kalau tak da error korang save dan siap !

Selamat mencuba dan semoga berjaya!
berjumpa dalam tutorial seterusnya.
bye !!!




1 comment:

mira_nas said...

heee... kalau rajin boleh la buat nanti