Tutorial 3 : Remove Navbar





Assalamualaikum guys ! I'm back! hehehe....
okay sekarang ni aku nak buat tutorial macam mana nak remove navbar.
tau tak navbar tu apa?

kalau tak tau meh aku bagitau.
actually navbar tu macam ni :

ni la dia NAVBAR nya ...

okay sekarang kita mulakan okay.follow the step.

1. Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget.

2. Then korang tekan F3 dan search kod ini :

]]></b:skin>
3. Lepas tu korang copy kod dibawah ni dan paste kan DIATAS kod di step 2 tadi.

 #navbar-iframe {
display:none;
}

4. Dan kalau tak ada error korang save okay !

5. Siap !!!

Selamat Mencuba. 
Bye!

*watching Dalam Hati Ada Taman episod akhir.


No comments: