Tutorial 2 : Tutorial Letak Kod HTML di post entri.




Assalamualaikum semua. kali ni aku bank nak buat tutorial macam mana nak masukkan kod html dalam post entri.bukan apa sekarang ni ramai yang nak buat tutorial mesti nak masukkan kod html kan??
so ada yang tak tahu.meh sini aku nak bagitau.

nak masukkan kod html ni bukan sesuka hati je tau, kena ada caranya.
jangan memandai okay.

jom kita mulakan..mulakan dengan bismillah okay ! hehehe

1. Korang pergi kat SINI .


2. Lepas tu,korang masukkan kod apa-apa yang korang nak dekat bahagian input.

3. Then,korang tekan ENCODE tau...

4. Keluarlah kod dekat bahagian RESULT,huhh, barulah korang boleh copy kod tu dan buat post korang.

5. Siap.!

semoga korang berjaya.
doakan yang terbaik utk kita semua okay!
bye!

No comments: