Tutorial 1: Remove Attribution


Assalamualaikum semua. okay hari ni aku tergerak hati nak buat tutorial and this is the first tutorial from me.hehehe...

okay kali ni aku nak buat tutorial mcm mana nak buang attribution.
meh aku bagitau apa benda tu,
kalau korang perasaan kat bawah blog kita tu ada tulis 
Power by Blogger

huhh,,itulah dia attribution nya ... so kalau korang tak suka nak tgk benda tu, korang boleh buang dan caranya macam ini. follow the step ok!

1. Dashboard > Design >  Edit HTML > Tick Expand Widget.

2. Lepas tu, tekan F3 dan search kod ni :

<b:widget id='Attribution1' locked='true' title='' type='Attribution'> 

3. Bila korang dah jumpa kod tu, korang tukar kan tulisan berwarna biru tu kepada false .

4. Dah siap kan, save!

5. Eh nanti dulu, belum siap lagi. Sekarang korang pergi dekat layout blog korang, dan korang tgk ada Edit Widget Attribution kat bawah tu kan, korang tekan edit dan ada button Remove . just click button tu dan siap !

okay kalau tak menjadi tak tau laa eh..btw selamat mencuba.

credit to : kak Lyssa



No comments: